Westend Indians

Vuonna 1992 perustettu Westend Indians eli Heimo on nykyään yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista ja yksi Espoon suurimmista urheiluseurayhteisöistä. Seuran keltamustissa väreissä liikkuu ja harrastaa viikoittain noin 1500 Heimolaista yli 100 joukkueessa ja harrasteryhmässä salibandyn, sählyn, jalkapallon, futsalin, E-urheilun sekä monilajitoiminnan parissa. Seuralle on myönnetty Tähtiseura-tunnustukset laadukkaasta seuratyöstä lasten, nuorten ja aikuisten parissa.

Westend Indiansin miesten edustusjoukkue pelaa salibandyn korkeimmalla sarjatasolla F-liigassa. Heimon pitkäaikainen kapteeni Valtteri Kainulainen, 30, vastaa kysymyksiin joukkueen puolesta.

Mikä sai sinut valitsemaan juuri tämän urheilulajin? Oliko rinnalla muita, kilpailevia lajivaihtoehtoja?

Oon aina pelannut fudista salibandyn ohella ja se oli ensimmäinen lajini. Säbä valikoitui yläaste/lukio vaihteessa ykköslajiksi oikeastaan sen myötä, että joukkueemme toiminta oli jo siinä vaiheessa tavoitteellista ja kilpailullisempaa ja joukkuekaveritkin urheilun suhteen oli varmasti siinä yksilöinä tavoitteellisempia. Sitä kautta ympäristönäkin tuntu hyvältä panostaa.

Mikä on lajissasi parasta? Entä mikä haastavinta?

Oon aina tykännyt kilpailla toisia vastaan, mutta salibandyssä, kuten monessa pallopelissä, kilpailu ei ole vaan lopputulos, vaan kamppailuja ja paremmuudesta mitellään pitkin peliä, kun kentällä on käytännössä 5kpl 1vs1 tilanteita jatkuvasti, saa laittaa kroppaa likoon. Maaleja tulee paljon, ja taito pääsee esille.

Urheilijaurasi hienoin hetki?

Liiganousu ja ensimmäinen maaottelu. Hienoja muistoja ja tuntemuksia!

Paras valmentajaltasi saamasi neuvo?

Joka tilanteessa yrittäminen ja kaikkensa antaminen on vähimmäisvaatimus ja oletusarvo.

Mitkä kolme luonteenpiirrettäsi ovat parhaiten palvelleet sinua urheilijaurallasi ja miksi?

Luotettavuus, tunnollisuus, optimistisuus

Mitä sponsorien tarjoama tuki merkitsee/on mahdollistanut sinulle?

Suurin osa yhteistyökumppaneistamme tukee omalla tavallaan ammattimaisesti toimimistamme ja näkyy suoraan arjessa niin, että voi keskittyä entistä paremmin harjoitteluun tai pelaamiseen. Esim. lisäravinnepuoli on saatavilla ennen, harjoituksen aikana ja heti sen jälkeen. Kenelläkään ei ole omaa ruokaa kuitenkaan hallilla mukana, niin on tärkeää saada treenin jälkeen suuhun heti jotain, jotta palautuminen käynnistyy ja huomenna on ehkä pikkasen valmiimpi taas.

Suosikkitapasi rentoutua?

Paljon kun tulee oltua poissa kotoa, niin nautin tosi paljon olosta ihan vain sohvalla jonkun hyvän tv-sarjan parissa. Olen selvästi enemmän sarja- kuin leffaihmisiä.

Seuraa Westend Indiansia Instagramisssa @westendindians