Visionäärinen Steve Jennings kehitti Maxim-urheiluravinteet

Maximin perusti vuonna 1991 englantilainen kilpapyöräilijä Steve Jennings. Hän kehitti ensimmäisen ns. energiajuoman, josta tuli helppo ja nopeaa tapa saada energiaa. Tuote sai nimekseen Energy Mix (nykyiseltä nimeltään Carbo Loader). Uusi energiajuoma ei jäänyt muilta huomaamatta, ja pian Englannin olympiajoukkueen lääketieteellinen tiimi otti yhteyttä Steve Jenningsiin.

Yhdessä olympiajoukkueen tutkimusryhmän ja kumppaneidensa kanssa Jennings kehitti aivan uuden tuotteen urheilijoille; kreatiinin, ja kun joukkueen urheilijat tekivät seuraavissa olympiakisoissa vuonna 1992 useita maailmanennätyksiä ja Running Reseach -lehti kirjoitti artikkelin tästä ihmeaine kreatiinista, alkoi Jennings saada tilauksia ympäri maailmaa.

Nykyään Maxim-urheiluravinnesarjan laajasta valikoimasta löytyy tuote jokaiseen käyttötarkoitukseen; tankkaamiseen ennen suoritusta, lisäenergian tarpeeseen suorituksen aikana ja palautukseen suorituksen jälkeen. Myös eri lajeihin ja suorituksen tasoon löytyy sopivat tuotteet, sillä esimerkiksi maratonjuoksijan ja jalkapallonpelaajan tarvitsemilla tuotteilla on suuri ero, vaikka molemmissa lajeissa ensisijaisesti juostaan.

Jos harjoittelu on rankkaa, keho tarvitsee muutakin kuin tavallista ravintoa ja vettä. Maxim-urheiluravinteet ovat yhdistelmätuotteita, joten ne kattavat hyvin urheiluharrastajan hiilihydraattien, proteiinien ja mineraalien tarpeen. Tuotteiden koostumus ja pakkaukset on suunniteltu niin, että niitä on helppo käyttää sekä ennen että jälkeen harjoittelun ja sen aikana.

Myös muiden kuin ammattilaisurheilijoiden kannattaa käyttää urheiluravinteita. Esimerkiksi nestemäisten urheiluravinteiden nauttiminen ennen suoritusta ja sen aikana estävät nestehukkaa. Jo 2 prosentin nestehukka voi laskea jaksamista ja suorituskykyä jopa 20 %, oli laji mikä hyvänsä. Nykyaikaiset urheiluravinteet, erityisesti urheilujuomat ovat paras keino nestehukan torjunnassa ja auttavat jaksamaan urheilusuoritusta paremmin kuin pelkkä vesi. Energiageelistä taas voi ottaa energiapiikin kesken kuntoilua. Vastaavasti palautuminen on tehokkaampaa niillä liikkujilla, jotka nauttivat viimeistään tunnin kuluessa urheilun päättymisestä proteiini-hiilihydraattiyhdistelmää kuin niillä, jotka nauttivat vain jompaakumpaa tai pelkkää vettä.

Kaikki tuotteet ovat ravintoasiantuntijoiden kehittämiä ja ne täyttävät terveysviranomaisten urheiluravinteille asettamat vaatimukset. Keräämme myös palautetta ja käyttökokemuksia urheilijoilta ja kehitämme tuotteita heidän toiveidensa mukaan. Steve Jennings myi Maximin Orkla Healthille (aiemmin Axellus) vuonna 1997 ja on toiminut asiantuntijana sarjan kehittämisessä sen jälkeen.

Suomessa Maxim-urheiluravinteita käyttävät muun muassa painija Petra Olli, triathlonisti Tuukka Miettinen ja salibandyjoukkue Westend Indians. Lisäksi olemme mukana seuraavissa tapahtumissa: Paavo Nurmi Games ja Paavo Nurmi Marathon.