• Pengar tillbaka om du inte går ner i vikt!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna
Om Maxim
PENGAR TILLBAKA OM DU INTE GÅR NER I VIKT
GRATIS FRAKT PÅ ORDRAR ÖVER 400 KR
SÄKER OCH ENKEL BETALNING MED KLARNA
Taika Koilahti

Kuva Rami Nummelin

 

23 vuotta, pituushyppääjä Turusta

 

Maxim-urheilija vuodesta 2019

 

Parhaat saavutukseni: Tällä hetkellä ennätykseni on 669. Olen edustanut Suomea MM-kisoissa sekä nuorten EM-kisoissa. Niiden lisäksi olen voittanut Suomen mestaruuden kaksi kertaa.

 

Taika Koilahti

Kuva Nilla Rättyä 

Mikä sai sinut valitsemaan juuri tämän urheilulajin? Oliko rinnalla muita, kilpailevia lajivaihtoehtoja?

Olen harrastanut yleisurheilua lähes koko ikäni, mutta pituushyppy valikoitu omaksi lajiksi noin kuusi vuotta sitten, kun olin ensimmäisen kerran rikkonut 6 metrin rajan.

 

Ennen kuin aloitin hyppäämään pituutta täysipainoisesti, juoksin pikamatkoja. Valitsin pituushypyn lajikseni, sillä nautin sen monista haasteista. Hypyssä on aina monta osa-aluetta, joiden kanssa voi tehdä töitä ja joita kehittämällä voi viedä hyppyä pidemmälle.

 

Mikä on lajissasi parasta? Entä mikä haastavinta?

Lajissa parasta on sen monipuolisuus. Harjoituksia tehdään niin pituushyppykasalla, juoksuradalla kuin punttisalillakin. Kisatilanteet ovat aina erilaisia ja niihin on osattava mukautua. Vaikka nämä asiat ovat mielestäni parhaita ja tekevät lajista mielenkiintoisen, voin samalla todeta, että nämä asiat tekevät lajista myös haastavan. Hypyssä on niin monta osatekijää, että aina kaikki ei loksahda kohdilleen, vaikka parhaansa yrittäisi. Se on osa lajia.

 

Taika Koilahti

Urheilijaurasi hienoin hetki?

Urheilijaurani hienoin hetki tähän mennessä on Kalevan kisat 2019 ja siellä ensimmäisen Suomen mestaruuden voittaminen. Olin epäonnistunut muutama viikko aikaisemmin nuorten EM-kisoissa ja Kalevan kisoissa halu onnistua oli todella korkealla. Hyppäsinkin uuden ennätyksen ja kisan aikainen fiilis ja onnistumisen tunne olivat korvaamattomia!

 

Paras valmentajaltasi saamasi neuvo?

”Treenataan tosissaan, mutta ei totisesti.”

 

Mitkä kolme luonteenpiirrettäsi ovat parhaiten palvelleet sinua urheilijaurallasi ja miksi?

Periksiantamattomuus, päämäärätietoisuus ja tietty rentous. Nämä kaikki ovat auttaneet minua pääsemään yli vaikeimmista ajoista urheilun saralla. Niiden avulla treeniarki on mukavaa, koska tiedän urheilijanarjen vievän minua kohti tavoitteitani.

 

Taika Koilahti

Kuva Nilla Rättyä 

Mitä sponsorien tarjoama tuki merkitsee/on mahdollistanut sinulle?

Sponsorien tuki mahdollistaa täysin urheilu-urani. Tuen avulla pystyn elämään urheilijanarkea ja saamaan treeneistä kaiken irti, kun treenien ympärillä on aikaa palautua ja pystyy keskittymään vain olennaiseen. Konkreettisia asioita, joita tuki mahdollistaa, on esim. etelän leirit.

 

Suosikkitapasi rentoutua?

Suosikkitapani rentoutua on avanto ja sauna. Niiden jälkeen on mieli tyhjä!

 

 

Lisää Taikan kuulumisia Instagramisssa @taikakoilahti