Maximista
Silja Kosonen

19 vuotta, moukarinheittäjä Raisiosta

Parhaat saavutukseni: vuoden 2021 olympialaiset sekä nuorten maailmanennätyksen rikkominen

Silja Kosonen

Mikä sai sinut valitsemaan juuri tämän urheilulajin? Oliko rinnalla muita, kilpailevia lajivaihtoehtoja?

Oon harrastanut yleisurheilua yli 13 vuotta, moukarinheiton aloitin noin 8-vuotiaana. Moukarinheiton pariin päädyin ihan sattumalta, testailin junnuna vähän kaikkia lajeja ja moukarista tuli vaan lemppari. Kiekonheitto pysyi pitkään toisena lajina mukana, ja kilpailin vielä 15-sarjan SM-kisoissakin sekä moukarissa, että kiekossa. Pisin harrastus yleisurheilun lisäksi mulla oli jalkapallo minkä lopetin vuonna 2019. Junnuna tuli harrastettua vaikka mitä ringettesta suunnistukseen ja hiihdosta tanssiin, mutta lopulta lemppariksi kuitenkin tuli moukarinheitto.

 

Mikä on lajissasi parasta? Entä mikä haastavinta?

Parasta lajissa on sen vaativuus ja monipuolisuus, voi treenata paljon punttiksella mutta voi ja kannattaa tehdä vaikka mitä muutakin. Parasta omasta mielestä heittämisessä on kuitenkin se, että saa heittää kauas ja katsoa kun moukari lentää kaaressa taivaalla. Haastavinta on varmaan se, kuinka pieni ero todella hyvän ja todella huonon heiton välillä voi olla, ja kuinka tekninen laji moukarinheitto on.

Silja Kosonen

Urheilijaurasi hienoin hetki?

Hienoja hetkiä on jo urheilu-uran aikana tullut monia, joista parhaimpina pidän viime vuoden olympialaisia sekä nuorten maailmanennätyksen rikkomista.

 

Paras valmentajaltasi saamasi neuvo?

”Rennosti vaan, kyllä sä osaat heittää”, on yksi parhaista vinkeistä mitä mun valmentaja on mulle sanonut. Välillä varsinkin kisoissa meinaa ruveta yrittämään vähän liikaa ja siinä samalla tekniikka alkaa hajoamaan, mutta sitten valmentaja muistuttaa rentoudesta ja siitä että kyllä se heitto sieltä tulee.

Silja Kosonen

Mitkä kolme luonteenpiirrettäsi ovat parhaiten palvelleet sinua urheilijaurallasi ja miksi?

Periksiantamattomuus, voitontahto ja määrätietoisuus on palvelleet mua mun urheilijauralla, niitä kaikkia oon tarvinnut tähän pisteeseen pääsemiseen ja niitä tulen tulevaisuudessakin tarvitsemaan.

 

 

Mitä sponsorien tarjoama tuki merkitsee/on mahdollistanut sinulle?

Sponsorien tarjoama tuki merkitsee mulle paljon. Ensinnäkin sponsorien tuki lisää uskoa omaan tekemiseen, ja luo tunteen, että muutkin uskovat muhun ja mun tekemiseen. Sponsorien tuen avulla mun on myös mahdollista treenata ammattimaisemmin kuin ennen ja pystyn panostamaan urheiluun koko ajan enemmän kuin ennen. Pystyn esimerkiksi leireilemään ulkomailla ja matkustaa ulkomaille kisoihin Suomen kisojen lisäksi.

 

Silja Kosonen

Suosikkitapasi rentoutua?

Suosikkitapani rentoutua on myöhäisillan uintireissut kavereiden kanssa ja yleisesti uiminen ja muutenkin luonnossa oleminen. Välillä en kuitenkaan jaksa tehdä mitään erikoista, ja silloin vain makaan sängyssä ja luen kirjaa tai katson jotain leffaa tai sarjaa puhelimella.

 

Seuraa Siljan kuulumisia Instagramissa @silja.kosonen