• Ammattilaisten kehittämä
  • Laadukkaat raaka-aineet
  • Hyvänmakuinen

26 toukokuun 2017

Kaikki voivat oppia juoksemaan, kunnosta riippumatta. Hanki harjoitusohjelma, ja aloita kevyesti. Kunto nousee joka treenin myötä, kertoo norjalainen huippumaratonjuoksija ja Maximin lähettiläs Kristian Ulriksen.

The aim of this study was to examine whether initial hydrochlorothiazide therapy might increase the rate of normotensive individuals developing diabetes mellitus and to evaluate the effect of hydrochlorothiazide on hypertension in normotensive patients with diabetes mellitus. It will require you to get to a pharmacy every 3-4 days during the course of the prescription so momate ointment price Garhmuktesar that they can dispense the required medication. Kamagra oral jelly offers an alternative to the long wait for an erection.

Buy tamoxifen without a prescription, tamoxifen 10 mg prescription cost at your nearest store. The drug tamoxifen citrate price in us is available in a number of Kolkata dosage strengths and can be taken orally, transdermally or parenterally. The use of antibiotics can increase the number of oral bacteria in a patient’s mouth, increasing the risk of antibiotic-resistant bacteria developing in the mouth.

If you have taken any medications within the last 4 to 8 weeks, tell your doctor. The effects of nolvadex 20 mg price medicine can be different from person to person, so it is https://99onlyshop.com/product/american-flag-blanket/ very important to discuss any possible side effects with your doctor. Kamagra is used in the treatment of male impotence.

Juoksu houkuttelee entistä enemmän nyt kun kevät etenee. Kesän lähestyessä monet haluavat parempaan kuntoon. 

 

Juokse kohti tavoitetta

 Kaikki voivat nauttia juoksusta! Kunto kohenee joka lenkkikerralla, ja sitten voi taas asettaa uusia tavoitteita, selittää Maxim-lähettiläs Kristian Ulriksen. 

 Hän tietää mistä puhuu. Ei kauaakaan, kun hän oli vielä huonossa kunnossa ja pelasi suurista rahasummista maailman suurimmissa pokeriturnauksissa – samalla kun hänen kunto sekä kroppa rapistuivat. Isänsä kanssa lyödyn vedon seurauksena hän alkoi juosta. Nyt muutamia vuosia myöhemmin, hän on yksi Norjan maratonhuipuista.

 – On tärkeää mennä askel askeleelta. Aseta tavoite joka on saavutettavissa, mutta joka vaatii hieman ekstratsemppausta ja inspiroi sinua.

 – Sellaisia päiviä jolloin treeni ei houkuttele, tulee joka tapauksessa. Silloin on hyvä olla tavoite ja suunnitelma jota varten harjoitella, sanoo Ulriksen.

 

Tee realistinen harjoitusohjelma

 Kaikenlainen treeni on hyvää treeniä. Toki mitä enemmän aikaa käytät harjoitteluun, sitä paremmin kehitystä tapahtuu ja kunto kohenee. Tee itsellesi realistinen harjoitusohjelma, mutta älä odota joka juoksukerran olevan pelkkää nautintoa. 

 – Aluksi tulee suuriakin kehitysharppauksia varsinkin sellaisille, jotka muuttavat harjoitusohjelmaansa tai aloittavat suhteellisen vähäisellä harjoitustaustalla. Alkusysäyksen jälkeen kehitysvauhti tasoittuu. Silloin on tärkeää pitää mieli edelleen korkealla, eikä antaa periksi. 

 

Juokse omalla tekniikalla

 Hyvästä juoksutekniikasta on paljon puhetta sekä mielipiteitä. Kristianin mielestä kannattaa ottaa omat lähtökohdat huomioon, ja pyrkiä nimenomaan niistä mahdollisimman parhaaseen lopputulokseen.

 – Joka juoksijalla on oma tekniikkansa. Kannattaa juosta omalla tavallaan ja ottaa siitä kaikki irti, sen sijaan että tekisi suuria muutoksia. Parasta juoksussa on juuri se, että se on vain juoksua – ilman sen suurempaa miettimistä, sanoo Kristian.

 Mutta muutamia vinkkejä on hyvä siitä huolimatta miettiä: juokse rennosti, löydä hyvä rytmi, ja käytä askeleita viemään vartaloa eteenpäin. Joka viikko juoksu tulee tuntumaan yhä kevyemmältä. 

 

Vältä vammoja – valitse oikeanlaiset kengät

 Juoksu on tehokasta, mutta se on samalla laji, jossa on suhteellisen suuri vammariski verrattuna moneen muuhun liikuntamuotoon. Pidä se mielessä, sekä alussa että myöhemminkin, vinkkaa Kristian Ulriksen. 

 Hyvä vinkki on, että käytä kenkiä jotka sopivat juuri sinun askellukseen sekä juoksutyyliin. Useimmat hyvät urheilukaupat osaavat auttaa löytämään oikean mallin. Juoksukenkien tulee olla niin mukavat jalkaan, että himoitset lähteä juoksemaan kengissäsi. 

 Välttääksesi yksipuoleista kuormitusta, on myös viisasta vaihtaa joitakin juoksutreenejä muihinkin harjoitusmuotoihin. Vesijuoksu, crosstraineri, pyöräily ja voimaharjoittelu ovat hyviä liikuntamuotoja sisällytettäväksi varsinkin aloittelevan juoksijan harjoitusohjelmaan. 

 

Juoksumatolla juokseminen on hyvä vaihtoehto – mutta ulkona juokseminen vie voiton

 Sää ei välttämättä aina vedä puoleensa, tai saattaa olla muita tekijöitä, ettei ulos ole asiaa. Viime vuosien trendi onkin ollut, että yhä useampi investoi omaan juoksumattoon tai käyttää kuntosalin mattoa. 

 – Juoksumatolla juokseminen on varsin hyvä vaihtoehto, mutta ehdottomasti parasta on juosta ulkona. Matolla on helpompi vähän lusmuilla jos väsyttää, kun taas juoksu ulkona vaihtelevassa maastossa sekä asfaltilla saattaa välillä osoittautua hieman toivottua raskaammaksi, sanoo Ulriksen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita