Porvoo-Borgå Jukolan virallinen urheilujuoma on MAXIM

Vuodesta 2022 on MAXIM ollut suomen suunnistusmaajoukkueen virallinen urheilujuoma.

Maxim on nyt myös 2023 Porvoon Jukolan virallinen urheilujuoma.

Suunnistusliitto yhdessä Jukolan viestin järjestäjien kanssa on erittäin tyytyväinen siihen, että perinteikkään Jukolan viestin urheilujuomakumppaniksi on saatu laadukas ja luotettava toimija. Porvoo Jukola on järjestyksessään jo 74:s Jukolan viesti. Jukolan viestiä on juostu aina vuodesta 1949 alkaen ja se on jäänyt järjestämättä vain kerran korona vuotena 2020.

Nestetasapaino vaikuttaa olennaisesti juoksijan suorituskykyyn Jukolan viestissä. Porvoo-Borgå Jukolassa osallistujien riittävä nesteensaanti on varmistettu tarjoamalla Maxim-urheilujuomaa säännöllisesti suorituksen aikana juomarasteilla.

Jukolan viestin suorituksen aikana menetetään hikoilun myötä nestettä ja mineraaleja eli suoloja. Tällöin on tärkeä varmistaa, että kehon polttoaineena toimivat glykogeenivarastot eivät vähene lihaksistossa. Maxim Sports Drink on virkistävä urheilujuomajauhe, josta saa energiaa omaan suunnistus suoritukseen. Se sisältää hiilihydraatteja ja mineraaleja (natrium, kalium, magnesium), jotka pitävät yllä nestetasapainoa.

kuvat: Suunnistuksen EM 2022, Anu Tuomisto. Suunnistusliitto