Downhill Swim

Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, joka järjestetään 23.7.2022 Oulangan kansallispuistossa Kuusamossa. Tapahtumaan osallistutaan pareittain ja siinä uidaan myötävirtaan joko 12 tai 24 km.

Loppuunmyyty Downhill Swim järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Osallistujamäärä tuplattiin tälle vuodelle, mutta myös tulevan kesän tapahtuma on myyty loppuun.

– Elämyksellisten matkailutapahtumien suosio kasvaa varmasti tulevaisuudessa. Downhill Swim -tapahtumassa kiehtoo luonto, elämyksellisyys ja matkan pituus, joka tuo siihen todellisen haasteen, kertoo tapahtumapäällikkö Kalle Kotiranta.

Pakollisia varusteita uinnissa ovat märkäpuku, uimalasit, uimalakki, turvakelluke ja neopreenitossut. Jokaisella parilla turvakellukkeessa kulkee myös puhelin. Reitillä osallistujia seuraa turvaveneitä sekä paikalla on ensiapuryhmiä.

LUONTOA KUNNIOITTAEN

Tapahtumajärjestelyistä vastaavat Ironcoaching Oy ja Ruka-Kuusamo Matkailu. Koska uinti tapahtuu kansallispuistossa, on yhteistyö Metsähallituksen kanssa ollut tiivistä tapahtuman suunnitteluvaiheesta asti. Oleellinen asia on luonnon kunnioittaminen.

Kristallinkirkas vesi, puhdas luonto, häikäisevät maisemat ja koko päivän mittainen sporttinen kokemus hyvässä porukassa tekevät uinnista poikkeuksellisen. Kaiken kruunaa maalialueen saunat ja paljut ruokailuineen.

– Oulankajoen luonto tarjoaa vedestä käsin erilaisen perspektiivin kuin vaikka vaeltaessa Karhunkierroksella. Lähemmäs luontoa ei voi päästä kuin uidessa myötävirtaan. Tapahtuma tehdään luonnon ehdoilla ja kunnioittaen luontoa, toteaa Kalle Kotiranta.

ENERGIAA TARVITAAN

12 tai 24 kilometrin uiminen vie aikaa ja kuluttaa energiaa, vaikka myötävirta helpottaakin etenemistä merkittävästi. Huoltopisteiden rooli on suorituksessa merkittävä ja tästä syystä Maxim valikoitui tapahtuman urheiluravinnekumppaniksi.

– Reitin suorittaminen edellyttää vähintään kohtuullista uintitaitoa ja kestävyyttä. Tuntikausien suoritus vaatii paljon myös huollolta ja siellä tarjottavien tuotteiden on oltava laadukkaita. Maximin tuotteet soveltuvat erinomaisesti näin pitkäkestoiseen suoritukseen ja olemme todella iloisia saadessamme tapahtumaan näin laadukkaan kumppanin, Kalle Kotiranta toteaa.

Downhill Swimin huoltopisteillä on tarjolla Maximin energiajuomaa, energiageelejä ja energiapatukoita sekä proteiinipatukoita.

Lue lisää tapahtumasta www.alamakiuinti.fi.

Instagramissa @downhillswim