8 Tunnin hiihto

Maxim sponsoroi Lahdessa 18.3.2023 hiihdettävää Kahdeksan tunnin hiihtoa. Kahdeksan tunnin hiihto ei ole perinteinen hiihtotapahtuma, vaan se tarjoaa osallistujalle mahdollisuuden määrittää itse hiihtokilometrien määrän.

8 tunnin hiihto syntyi ajatuksesta tehdä normaalista poikkeava hiihtotapahtuma. Kahdeksan tunnin aika kuvastaa ns. normaalia työaikaa, joten hiihto on samalla epävirallinen työkykytesti.

– Hiihdon avulla leikkimielisesti ”testataan”, kuinka moni on oikeasti työkunnossa. Toki kahdeksaa tuntia ei tarvitse hiihtää, vaan osan ajasta voi käyttää huollon monipuolisesta tarjonnasta nauttimiseen. Ja hiihtää saa vähemmänkin, tapahtumapäällikkö Kalle Kotiranta toteaa.

Tapahtumaan tulee ajanotto, jonka avulla hiihtäjille saadaan kerättyä virallisesti hiihdetty matka. Tapahtuma houkuttelee mukaan paitsi hiihdosta nautiskelevia sekä niitä, joille maksimaalinen hiihtomatka on tavoite. Tapahtuma ei ole silti vakavamielinen kilpailu, vaikka matkaa mitataankin.

– Otamme mukaan 100 hiihtäjää. Heille on tarjolla monenlaista palvelua ja riittävän laadukas energia- ja nestehuolto näyttelee tässä isoa roolia. Tuntikausien liikkuminen kuluttaa energiaa ja Maximin tuotteet auttavat hiihtäjiä jaksamaan koko suorituksen ajan, Kotiranta sanoo.

KOKONAISVALTAINEN TAPAHTUMA

Tapahtuman järjestää The Home of Sports (Ironcoaching Oy) yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa.

Tapahtumakeskuksena toimii Lahden Urheilukeskuksen läheisyydessä oleva vanha ravirata ja ensilumenlatu. Tapahtuman avulla edesautetaan Lahden Hiihtoseuran junioritoimintaa ja sen kehittämistä.

– Tapahtumaan kuuluu myös kunnon suksihuolto, joka on hiihdossa todella tärkeässä roolissa. Hiihdon jälkeen on luvassa saunat ja tapahtuma huipentuu illalla järjestettävään gaalaan, jossa käydään varmasti tiukat jälkihiihdot ruoan ja juoman lomassa, Kotiranta kertoo.

Maxim on yksi tapahtuman kumppaneista. Huoltopisteillä on tarjolla Maximin energiajuomaa, energiageelejä, energiapatukoita sekä proteiinipatukoita.

Kahdeksan tunnin hiihto järjestetään 18.3.2023. Mukaan mahtuu 100 osallistujaa. Ilmoittautuminen on auki. Lisätietoja osoitteessa: www.8tunninhiihto.fi